Clubkampioenschap 7 september

13 sep. 2024

Op zaterdag 7 september was het eindelijk zover : ons eerste clubkampioenschap voor geklasseerde spelers sinds covid ! 16 spelers tekenden present voor het enkelspel dat om 18u van start ging. Er werden 4 poules van 4 gevormd, waarvan de eerste 2 zich plaatsten voor de kwartfinales. Er werd gespeeld met voorgift en dat zorgde al meteen voor enkele verrassingen ! In de eerste poule werden Sil, Jan Brems, Wannes en Jimmy (ja onze trainer deed ook mee !) uitgeloot. Jan zorgde ei zo na voor de eerste verrassing, kwam 2-0 voor tegen Jimmy, kreeg 2 matchpunten, maar verloor toch nog nipt in de 5de set. Maar Wannes zorgde dan wel voor de stunt, want met 7 punten voorgift kon hij Jimmy met droge 3-0 kloppen. Omdat Jan van Wannes won, gingen uiteindelijk Jan als eerste en Wannes als tweede door. Wie had dat verwacht in deze wel heel sterke poule ? In poule 2 speelden Dirk, Bert Verbist, Hannes en Jurgen. Hier was de uitslag wel duidelijk met Dirk op 1 en Bert op 2. Poule 3 bracht dan wel weer meer spanning met Tom, Kobe Mattheus, Bert Leempoels en Sandra. Kobe was de sterkste, maar Tom had alle moeite om Bert te verslaan. In poule 4 tenslotte moest Johan heel veel voorgift geven aan zowel Kobe Lambrechts, Niels als Jonas. Met de nodige moeite won Johan wel de poule voor Jonas, die sterk op dreef was. Eerst pauze en de club voorzag spelers en supporters van croque monsieurs om nieuwe energie op te doen. We hadden snel een paar vrijwillige superbakkers klaar en de croques gingen vlot naar binnen. Kwartfinales dan, met deze keer niet echt verrassingen. Dirk won duidelijk van Tom en Jan ook van Jonas. In de 2 laatste kwartfinales wel meer spanning, want Johan en Kobe hadden elk 4 sets nodig om respectievelijk Wannes en Bert Verbist te kloppen. Veel spanning en vooral hoog niveau in de halve finales : Jan was echt sterk en klopte toch wel verrassend Dirk in 4 nipte sets. Johan en Kobe maakten er een echte thriller van. Johan won nipt de eerste 2 sets, maar Kobe vocht terug en maakte er 2-2 van. In een knappe belle kwam Johan wel voor, maar opnieuw vocht Kobe mooi terug om met 11-8 te winnen. In de finale was Jan duidelijk door zijn beste krachten heen en dus werd Kobe oververdiend de nieuwe clubkampioen. Proficiat Kobe !

Terug tijd voor croque monsieurs !

Na beraad waren er nog 12 spelers klaar om ook een dubbel kampioenschap af te werken. Zoals steeds werden teams door loting gevormd met een hogere en lagere geklasseerde. We speelden in 2 poules van 3, waarvan de winnaar dadelijk de finale zou spelen.

En werd dit spannend zeg, want in de beide poules won elk team 1 wedstrijd en moesten de sets geteld worden om de winnaar aan te duiden. In poule 1 wonnen zo Jimmy en Jonas, met 1 setje meer dan Wannes en Bert Verbist en vader en zoon Tom en Kobe. In poule 2 wonnen Johan en Bert Leempoels, ook al met 1 set verschil voor Kobe en Hannes en Jan en Jurgen. De finale werd ook best spannend. Jimmy en Jonas wonnen heel vlot de eerste set, maar dan speelden de ervaring van Johan en Bert een rol ( of was het de fysieke paraatheid ??? ) en wonnen zij de 3 volgende sets. Proficiat aan Johan en Bert met hun zege !

Je moet ingelogd zijn als lid van deze club om zelf reacties te kunnen plaatsen