Provinciale jeugdkampioenschappen

6 jan. 2024

Onze jeugd schittert op provinciale kampioenschappen

Zaterdag 6 januari in Hechtel-Eksel werden de provinciale jeugdkampioenschappen betwist. Om 10u hadden we reeds 3 koppels bij de preminiemen op totaal 7 inschrijvingen. Daan en Kobe, Viktor en Niels en Louis en Lukas wonnen allen hun eerste wedstrijd en dus hadden we 3 van de 4 halve finalisten ! Daan en Kobe klopten Viktor en Niels en het sterke koppel van Hoeselt (2x E6) wonnen van Louis en Lukas. In de finale speelden Daan en Kobe een geweldige partij en wonnen verdiend goud. Wat een start met 1 gouden en 2 bronzen medailles en 6 spelertjes geplaatst voor de nationale jeugd kampioenschappen van 2 maart.

Om 12 uur startten de enkelspelen. Naast onze 6 preminiemen speelden ook nog de broers Lander en Hannes mee : lander als benjamin op 1 na jongste bij de preminiemen en Hannes bij de miniemen. De enkels werden in poules gespeeld. Hannes stuntte door zijn poule te winnen en 2 E6 spelers te kloppen, maar kreeg dan wel een sterke tegenstrever in de kwartfinale tegen. Onze allerjongste Lander liet zich helemaal niet doen en won 2 sets in zijn allereerste wedstrijd , om dan nipt met 3-2 te verliezen . Knap toch !. Lukas en Louis speelden ook hun eerste officiële competitie en of ze het goed deden ! Louis won zijn poule en Lukas plaatste zich als 2de. Ook Viktor en Niels gingen naar de achtste finale als 2de in de poule en Kobe en Daan wonnen elk hun poule.

En dan volgde nog een straffe prestatie : al onze 6 overgebleven spelertjes bereikten de kwartfinales : 2 spelers van Hoeselt en 6 van Aarschot. Straffe kost ! De 2 sterke spelers van Hoeselt klopten Kobe en Lukas, Viktor won van Niels en Daan van Louis. In de halve finale zorgde Viktor voor de verrassing door met 3-0 van Daan te winnen. Daan had last van de zenuwen en Viktor die maakte geen fouten en won overtuigend.

In de finale bleek de E6 van Hoeselt toch iets te sterk voor onze Viktor, maar wat een prestatie met een zilveren medaile voor Viktor en brons voor Daan. Ze plaatsten zich ook allebei voor de nationale kampioenschappen, evenals Kobe(via de top jeugd). We mogen als club wel heel trots zijn op onze allerjongsten ! Geen van de grote clubs doet beter bij de preminiemen ! En dan moeten onze benjamins er nog aan komen !

Je moet ingelogd zijn als lid van deze club om zelf reacties te kunnen plaatsen